A trecut ceva timp de cand nu am mai postat nimic, si am decis ca e timpul sa scriu din nou pe blog, acum ca a inceput faculta, am mai mult timp pentru blog.
Azi vreau sa postez modul in care eu fac branzoicile (sau poale in brau, in unele locuri din tara). Si anume:
Avem nevoie de urmatoarele:
- pentru aluat, 500 de mililitrii de lapte, adica jumatate de litru, un pachetel de drojdie, un varf de cutit de sare, 2 linguri de zahar, 2 oua, 2 linguri de ulei si faina cat cuprinde.
-pentru umplutura, 500 grame de branza dulce, sau branza de vaci, 2 galbenusuri de ou, 2-3 linguri de zahar, depinde cat de dulce se doreste a fi, un varf de cutit de sare, o lamaie.
Metoda mea de preparare e urmatoarea: Intai de toate prepar aluatul. Laptele il incalzesc pana sa fie potrivit, cat sa pot tine mana in el si sa nu ma arda. Dupa ce am incalzit laptele, il pun intr-un castron si adaug pe rand, pachetelul de drojdie, sarea, zaharul si ouale, dupa care amestec bine, pana cand se dizolva drodjia. O sa obtinem o culoare maronie. apoi adaug faina pana cand obtin un aluat potrivit, nici prea moale ca sa se lipeasca dar nici prea tare ca sa fie ciment. Il infasor si ii dau o forma rotunda, dupa care il pun intr-un castron tapat cu faina, acopar cu un prosop si las pana creste, las cam o ora. Intre timp, prepar umplutura: branza o amestec cu celelalte incrediente, iar pe lamaie o dam pe razatoare cu coaja si amestecam bine. Dupa ce am terminat asta, ne vedem de treaba pana creste aluatul, iar apoi ne apucam de restul prepararii. Pe o masa sau pe un fund de lemn intins, presaram faina, la fel facem si cu sucitorul. In tava pun hartie de copt, sau in lipsa ei, ung tava cu ulei si o pavez cu faina. Rupem din aluat cate o bucatica, o intindem ca sa fie subtirica, ii dam o forma patrata si in mijlocul ei punem umplutura. Apoi aducem fiecare colt al patratului spre centru unde le unim si incercam sa le lipim cat de cat. Facem la fel pana umplem tava.
Dupa ce am facut asta, pornesc cuptorul si il las putin la incintat, dupa care introduc tava si las cuptorul la foc mic spre mediu. Cand incep sa se rumeneasca sunt cam gata, dar trebuie avut grija constant, ca nu cumva sa se arda.
Cand sunt gata, optional (daca am chef sau timp sau material) le ung cu apa cu zahar sau cu miere, ca sa le adaug putin ”suflet”.
Se servesc cand se doresc.
Reteta am invatat-o de pe Retete Culinare mai de mult. Uitati aici articolul original mai pe scurt http://reteteculinare.ro/carte_de_bucate/produse_de_panificatie_si_patiserie/poalen_brau-2620/
Pofta buna si mai ales spor la gatit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu