
Astăzi am făcut spaghete cu sos bolognese, pentru că am văzut într-o revistă și tare am vrut și eu.
Deci nu am mai stat mult pe gânduri și am plecat la magazin ca să îmi iau ce îmi trebuie.
Avem nevoie de următoarele:
1 pungă de spaghete (sau mai multe, depinde pentru câte persoane. Mie nu mi s-a ajuns o singură pungă la 4 persoane)
300-400 grame de carne măcinată
1 plic de praf de sos pentru spaghete bolognese (Se găsește la magazin dacă o să căutați. Eu am găsit de la maggi)
2 roșii normale coapte bine sau, preferabil, un ciorchine de roșii cherry. Are alt aspect cu roșiile astea micuțe.
o ceapă mai mărișoară,
2 linguri de sare,
piper dacă doriți,
o lingură de busuioc uscat și o lingură de cimbru uscat (la plic, de la magazin)
Puteți să folosiți ce condimente vă plac, aici e vorba de gusturi.
Acum, prepararea:

Carnea măcinată pe care am avut-o era congelată și nu aveam timp să o pun la dezghețat, așa că am fiert-o. Preferabil ar fi să se lase la decongelat din timp, ca la momentul preparării să numai fie înghețată. Dar cel mai bine ar fi să nu fi fost deloc congelată. Așa îți păstrează mai bine aromele proprii.
În timp ce carnea fierbea, am pus într-o oală cu apă spaghetele la fiert. Durează cam 15 de minute în mod normal până se fierb, apoi le mai las 5 minute acoperite, fără foc, ca să intre apa bine în ele și să crească.
În timp ce carnea și spaghetele erau pe foc, am tăiat mărunt ceapa și am tăiat bucățele roșiile. Dacă găsiți roșii cherry atunci lăsați-le întregi.
Acum, am pus într-o tigaie 3 linguri de ulei de măsline și am lăsat puțin la încins, după care am adăugat ceapa tăiată mărunt și am lăsat=o să se călească puțin. am pus sarea și am adăugat și carnea fiartă. Am pus condimentele și roșiile și am lăsat să se amestece puțin aromele și am adăugat roșiile tăiate bucățele. Repet, dacă aveți roșii cherry, atunci puneți-le întregi (după ce le-ați spălat, bineînțeles).
Separat, într-un recipient, am preparat sosul de la plic, după instrucțiunile de pe spatele ambalajului: am amestecat praful cu 300 ml de apă rece.
Am dat drumul la compoziție în tigaie cu carnea și roșiile ce erau pe foc.
Am lăsat la foc mic și am mai așteptat puțin.

Și acum, după ce sosul și spaghetele au fost preparate, urmează să le combinăm și să mâncăm. Mie îmi place să pun spaghetele în tigaia cu sos și să le las să frigă puțin împreună, dar trebuie să iau în considerare că poate nu toată lumea agrează sosul sau vrea să mănânce cu altceva și atunci mă mulțumesc să îmi gătesc după poftele mele atunci când sunt numai eu la masă.
Acestea fiind spuse, am preparat spaghete cu sos bologneze și sunt gata să fie servite.
Vă urez POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu