luni, 21 iunie 2010

Sirop de trandafiri


Azi vreau să vă arăt metoda mea de preparare a siropului de trandafiri.
Siropul ăsta chiar îmi place, e ceva deosebit.

Ce avem nevoie?
Trandafiri, cam o pungă, dar nu orice fel de trandafiri: trebuie să aibă un miros foarte puternic, să fie aromați, altfel siropul nu va avea niciun gust. Avem nevoie doar de petale, deci curățăm frumos o pungă de petale.
Aveți aici un link unde vă puteți achiziționa, sau să vă faceți o idee despre ce fel de trandafiri e vorba:

http://www.incasa.ro/P-trandafiri_parfumati-995-6218.html



Metoda de preparare din nou, simplă: petalele de trandafir ce le-am strâns, le punem în 5 litrii de apă și fierbem serios. La un moment dat, petalele se vor decolora și atunci vom ști sigur că numai avem nevoie să le fierbem. Lăsăm peste noapte, acoperit. Opțional, putem adăuga 2 lămâi felii în zeama ce stă peste noapte și 2-3 plicuri de sare de lămâie. A doua zi, trecem zeama prin tifon și fierbem cei 5 litrii de apă cu 5 kilograme de zahăr, până dă un clocot și se dizolvă zahărul. Dacă nu faceți chiar 5 litrii, sau poate faceți mai mult, ideea cu zahărul este că la un litru de zeamă trebuie un kilogram de zahăr.
Amestecăm bine și sănătate bună, avem siropul, pe care îl turnăm în sticle și îl avem...cât timp ne ține, depinde cât suntem de pofticioși.
Cam asta ar fi treaba.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu