sâmbătă, 22 mai 2010

Aripioare picante

Prima rețetă pe care vreau să o public:

Aveți nevoie de:
-aripioare de pui (sau cumpărați un pui întreg, decongelat, pe care îț tranșați în bucățele mai micuțe)
-2 ouă
-făină
-chipsuri la pungă, sau fulgi de porumb, depinde de preferințe
-sos iute, se găsește în comerț
-boia de ardei iute Chayenne
-ulei
-sare
-piper

Mod de preparare:

Întâi de toate ar fi indicat să tăiați aripioarele de la încheieturi, pentru că dacă folosiți o tigaie pentru a le prăji, va fi dificil să se prăjească. În timp ce tranșați carnea, trebuie să fiarbă într-o oală apă cu puțină sare, atâta apă încât să acopere aripioarele după ce le băgați la fiert.
După ce a fiert carnea, o scoatem, punem în strecurător și așteptăm să se usuce puțin.
Între timp, amestecăm o cană de făină (poate mai mult sau mai puțin de o cană, depinde de cantitatea de carne pe care o avem) cu atâta boia de ardei iute cât vrem să fie de picante la sfârșit aripioarele. Apoi într-un sac menajer turnăm compoziția de făină cu ardei iute și acolo li se alătură și pulpele. Sacul îl închidem bine și îl agităm bine și serios, ca făina să prindă pe aripioare.
Ouăle le punem într-un vas adânc, le batem bine, punem și 2 linguri de apă, sos picant cât vrem și 2 linguri de făină.
Trecem la chipsuri, sau fulgi, depinde ce am luat. Le sfărâmăm în bucățele micuțe apoi le punem într-un vas adânc și pe ele. Se poate folosi de asemenea ca înlocuitor și pesmet. Acum punem la încintat ulei în tigaie, și ne pregătim de partea ”murdară”:
Ca să nu ne complicăm prea tare, ar fi bine să fie puse în rând lângă tigaie, în ordinea următoare: -aripioarele pline de făină
-vasul cu ou bătut
-vasul cu chipsuri sfărâmate
Apoi dăm prin ou, respectiv chipsuri, fiecare aripioară, și la fript cu ele.

Se pot servi cu cartofi prăjiți sau cu salată sau cu orice sau cu nimic. Poftă bună.

Cam asta ar fi, poate o să pun și poze când o să îmi fac timp ca să le prepar, mai reveniți.

Încă odată: Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu